Insights on Marketing & Technology

Gear up - Den digitale oplevelse er den nye krigszone

Mobilitet er kernen i evolutionen af teknologier, og derfor også kernen i udviklingen af marketing. Det er en førsteklasses billet til at drive interaktion med kunder - både eksisterende og potentielle. Så ”gear up” - er du ikke allerede med på ”mobile-first”, så bør du nok komme i gang.

Trine Børve
  • By: Trine Børve
  • Published: 25-01-2017

Et mobile-first mindset er nøglen til talent, værktøjer og viden til at drive din virksomheds digitalisering med IT i front for, at sikre applikationer der batter - både over for medarbejdere og kunder.

Jeg har skrevet det før, og gør det gerne igen: CMO´en får en mere og mere central rolle i organisationen som brobygger på tværs af afdelinger - det handler om samarbejde, integration og kundefokus.

Kundecentricitet og kundeoplevelse er to af de nye buzzwords, vi hører om og om igen, det er en nødvendighed i den digitale økonomi. Hvis du ikke har et komplet billede af din kunde, ikke kan forudse deres behov og ikke støtte op omkring den ”rejse” de vil tage med dig fra undersøgelse, til overvejelse, til køb og feedback - ja så kan jeg love dig for, at det er der en anden, der kan. Marketing har en forpligtelse til at servicere eksisterende kunder og i høj grad sikre nye kunder samt skabe nye markeder og behov, som kunderne ikke engang vidste, de havde. Som CMO bør du have et mål om at være disruptoren i din industri - ikke den der lader sig løbe over ende. Og det gør du ved at sætte kunden i centrum og forudse og skabe behov ved hjælp af indsigt og data.

Og her kommer vi tilbage til det mobile-first mindset, der bør løbe på tværs - eller i det mindste være et godt samarbejde mellem IT og marketing.

Driv transformationen af din organisation med ”Mobile-first” og ”Leading in 3D”

Der findes ikke en teknologi, der bedre fordrer innovation end mobilitet . Mobilitet er et af de absolutte kerneelementer i fremadstormende teknologier og en katalysator for næsten enhver ledende teknologi, vi ser i dag. Mobilitet går på tværs af IT systemer til arbejde, privat og social, enhver måde vi interagerer på og er blevet en nødvendighed i vores kultur. Vi skal ikke se på mobilitet som et add-on, men som den næste fase i vores teknologiske revolution; som den næste og nødvendige udvikling af computeren.

Derfor skal vi tænke mobile-first som en naturlig del af projekter - at implementere dele af mobilitet helt fra starten. Og havde du uendelige ressourcer, tid i overflod og var en organisation, der var startet op da mobile-first var en naturlig del af tankegangen, hvordan ville du så egentlig tænke mobil strategier? Det ville ikke være så svært, da der ikke ville være legacy systemer, forældede måder at tænke projekter på, og det blot ville være naturligt at inkorporere alt fra udvikling til salg til marketing og retention over platforme, der er let tilgængelige og tager hensyn til ethvert aspekt af rejsen, både for kunder og medarbejdere.

Sætter vi mobilitet først med fokus på kunden og kundeoplevelsen, med et samarbejde mellem IT, produktion, salg og marketing, kan vi få en sammenhængende infrastruktur, der sikrer forretningen og sætter fokus på den gode kundeoplevelse hele vejen igennem. Det betyder, at vi kan få sammenhæng i vores data over både systemer og afdelinger, som igen giver muligheden for den gode oplevelse.

Med sammenhængen in mente kan CMO’en være en bærende del af organisationens L3D model (Leading in 3D), der fokuserer på tre vigtige dimensioner, som kan drive transformationen og gøre mobile-first tankegangen til en del af organisationens DNA - fra nye applikationer til legacy systemer og måden hvorpå der udvikles applikationer, samt hvordan organisationen opfatter dem.


Mobility and Leading i 3D

L3D er baseret på 3 dimensioner:

Innovation: Involverer initiativer med nye teknologier, der har et potentiale til at give værdi for forretningen.

Integration: Er det næste skridt, hvor initiativerne fra innovationsdimensionen tages til ...

Login to read the rest of the article


Trine Børve

Trine, BSc exp. Ing. og HD(O), er Sr. Conference Manager hos IDC. Trine har været i IDC siden 2006 og står i spidsen for IDC’s konferencer, med ansvar for strategi, indhold og markedsføring samt projekter på tværs af IDC der kombinerer både research, consulting og Go-To-Market services.
Trine er en erfaren moderator og har igennem de sidste 4 år, stået i spidsen for flere større events, workshops og været drivende kraft på flere af IDC’s advisory boards.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Rine Søgaard likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More