Insights on Marketing & Technology

Derfor er PR vigtigere i det offentlige end det private

Der er mange fordomme om offentligt salg. Bl.a. at PR og annoncering ikke kan betale sig. For hvorfor dog bruge penge på annoncer og tv-sports, når salg til det offentlige i høj grad handler om sælgerens evner til at opdyrke personlige relationer, til at sætte sig ind i den offentlige hverdag, og vurdere kundens behov. Men faktisk er bred markedsføring endnu vigtigere på det offentlige marked end i det private.

Claus Nordahl-Petersen
  • By: Claus Nordahl-Petersen
  • Published: 08-05-2017

Købscentret er enormt

I det offentlige er købscentret enormt. Der er både den indkøbsansvarlige, den øverste administrative leder og tillidsrepræsentanten for de medarbejdere, som skal anvende dit produkt eller løsning. Men det er kun toppen af isbjerget. Nedenunder er der en mindre hær af tillidsrepræsentanter, politikere og eksterne rådgivere.

Du bliver således hurtigt forpustet, hvis du skal spæne rundt mellem dem – i forsøget på at overbevise dem alle om dit produkts lyksaligheder.  

Med en annoncekampagne kan du skabe en fælles referenceramme, som betyder at du sparer tid og kræfter. Du behøver ikke i samme omfang at fare rundt mellem de forskellige instanser. Og når de allerede kender din virksomhed, og ved hvad I står for, slipper du for at starte forfra når du sidder overfor en ny person. Min erfaring er, at du kan spare halvdelen af din tid. Du kan derfor i stedet bruge dine kræfter på at lukke aftalen.  

Den usynlig målgruppe

PR og annoncering er også vigtigt, fordi politikerne på mange måder er en usynlig målgruppe. De har almindelige jobs ved siden af. Det er derfor ikke så let at få fat på byrådsmedlemmet. Enten er han på rådhuset, på arbejde, eller holder fri. Du kan derfor kun ramme ham gennem bred markedsføring i aviser og tv. I det offentlige kan du dog målrette din markedsføring meget mere end du kan på det private marked. Fx gennem annoncer i de lidt snævre fagblade man læser i det offentlige.

Ved at indrykke annoncer i fagbladene, bliver du synlig for målgruppen – men omvendt nærmest usynlig for dine konkurrenter, der sjældent er opmærksomme på den store værdi af denne type annoncer.


PR er vigtigere i det offentlige end på det private marked

Når købsbeslutningen er spredt ud på mange decentrale enheder, og en del af målgruppen tilmed nærmest er usynlig, bliver reklamer faktisk vigtigere i det...

Login to read the rest of the article


Claus Nordahl-Petersen

Claus Nordahl-Petersen var indehaver af en analysevirksomhed, før han, som medstifter af reklamebureauet Rubicon A/S, introducerede og udviklede begrebet ”B2G” (business to government). Han har igennem de sidste 20 år beskæftiget sig indgående med B2G - både som direktør for flere bureauer og private virksomheder. 
Claus er cand. merc i afsætning, og i dag adm. direktør og indehaver af Institut for Business to Government. Han har udgivet bøgerne ”b2g - salg og markedsføring til det offentlige”, samt ”Det sikre vækstmarked - din virksomheds succes går gennem det offentlige”. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More