Insights on Marketing & Technology

Kunstig Intelligens - Hvad kan jeg bruge det til?

Hvad er Kunstig Intelligens? Hvad er her allerede, og hvorfor bør du interessere dig for det netop nu? I denne guide til kunstig intelligens, vil jeg vise dig nogle af de mest effektive måder, du kan anvende denne nye teknologi på. Jeg vil også give dig eksempler på hvordan AI allerede er i gang med at omdanne detailhandlen og levere markante forbedringer.

Jesper Korskjær
  • By: Jesper Korskjær
  • Published: 16-04-2017

Ved du, at du allerede interagerer med kunstig intelligens (AI) på daglig basis? Resultaterne af dine Google søgninger er AI-drevne, ligesom dit feed på Facebook, og de anbefalinger du får, når du logger ind på Netflix. Verdens største tech virksomheder investerer massivt i AI, og revolutionen er i gang. Kunstig intelligens er allerede en realitet indenfor online markedsføring og e-handel. Der er god plads til forbedringer af næsten hele kunderejsen både for forhandlerne og deres kunder - og disse forbedringer kan udføres og accelereres af kunstig intelligens.

Før vi begynder, er det vigtigt lige at forklare præcist hvad kunstig intelligens er, så lad os lige starte med det.

Hvad er kunstig intelligens?

AI er blevet noget af et buzz word, som desværre betyder at definitionen fortolkes temmelig frit. Vi kunne nemt kaste os ud i en lang dyb filosofisk snak om definitionen, men lad os nu i stedet forholde os til noget konkret. Jeg mener, at intelligens betyder at observere omgivelserne, orientere sig, beslutte en handling, og derefter foretage den givne handling. Det er vigtigt at intelligente systemer interagerer med omgivelserne, og det er altafgørende at de lærer af deres handlinger samt konstant forbedrer resultaterne af disse handlinger.
Systemer der er kunstigt intelligente skal derfor være i stand til selv at udføre handlinger og blive klogere når de lærer sig selv om kvaliteten af deres valg. - Det er AI.

Det er ikke menneske mod maskine - det er menneske PLUS maskine 

En af de største misforståelser omkring AI, især indenfor markedsføring og
detailhandel er at teknologien gør alt arbejdet for dig. Men det passer ikke. AI arbejder med de dele af den kognitive proces, som den menneskelige hjerne ikke er lige så god til og super-optimerer dem.

Lad os tage site optimering som et eksempel. Du skal nok ikke lade en kunstig intelligens designe dit site. Men giv i stedet en AI de ideer du ønsker at afprøve (forskellige billeder, tekst, layout, osv.) Lad den tage sig af a/b/c/d/e/f… split tests, så finder den unikke effektive kombinationer af alle dine ideer, og udvikler sig på sitet uden menneskelige input. Men alle idéerne kommer stadig fra de specialister der arbejder med sitet.
Med andre ord er det kreative jeres domæne. AI hjælper med at finde ud af præcis hvilken sammensætning af billeder og budskaber, der fungerer bedst for sitets besøgende. Den vil eksperimentere med kombinationer og finde frem til vinderkombinationerne. Vi mennesker er bedst til at få gode kreative idéer, og AI er bedst til at finde kombinationer og indsigter som vi mennesker aldrig ville opdage. Effektive implementeringer og kombinationen af menneske plus maskine maksimerer både effekten af menneskelig kreativitet og effekten af kunstig intelligens. Samspillet mellem menneske og maskine er kernen. 

Hvorfor skal du interessere dig for AI?


Der er ikke bare tale om en fancy teknologi, som du skal tage til dig, for at virke banebrydende og cool. Du skal interessere dig for AI, fordi det driver bedre resultater for din forretning. Det medfører gladere kunder, flere salg, og højere konverteringer.
Men hvorfor er dette noget du bør tænke over lige nu? For det første, så har online detailhandel ikke ændret sig særlig meget det seneste årti. Sammenlign en shop fra 2007 med en fra 2017 og du vil sikkert se en del af det samme design, opbygning, layout osv. Prøv selv at søg på en shop i Wayback Machine, så vil du hurtigt se min pointe.

Hvis din webshop allerede var helt perfekt optimeret, ville stagnation være forståelig.
Men det er den selvfølgelig ikke, og fordi sites ikke har ændret sig markant i lang tid, så har konverteringsraterne heller ikke flyttet sig betydeligt. I gennemsnit konverterer en detail webshop 3% af sine besøgende, og det har ikke ændret sig ret meget i de seneste ti år.
Det er ikke godt. Det er selvfølgelig utopi at tro vi nogensinde når 100% konvertering, men status quo hvor 97% af brugerne ikke køber noget? Jeg synes godt man kan tillade sig at
forvente noget mere. Heldigvis er AI allerede i gang med at ændre den kedelige tendens. Jeg fortæller dig hvordan om lidt.


Der er to andre udfordringer som AI også kan fikse for os: 

1. Vi lader stadig brugerne gøre alt arbejdet

Tænk lige over den typiske shoppingoplevelse. Du følger en URL, ser hvad der tilbydes på forsiden, og foretager derefter en søgning. Du skriver hvad du tror, du søger, og bliver præsenteret for sidevis af muligheder. Du kan så klikke igennem nogle af dem, i håb om at finde din størrelse og ønskede pris, eller du kan bruge afkrydsningsfelterne til at indsnævre produktudvalget.
Men har du brugt de samme søgeord, som forhandleren har brugt til at beskrive de varer du søger? Hvad nu hvis varen du gerne vil købe er tagget forkert op, eller bliver begravet af en algoritme der i stedet viser dig produkter du ikke ønsker?

AI kan løse alt dette. Søgning og at gå på opdagelse bliver meget lettere og smartere med kunstig intelligens, der giver brugerne mulighed for nemmere at navigere i produktkataloger ved billeder alene.

2. Købsoplevelsen er ikke personlig

Forestil dig en ægte personlig oplevelse for hver eneste shopper, uanset hvad og hvor meget de har købt på sitet. En personalisering, der lærer om hver enkelt individuelle kunde, drevet af AI. - Det står i ret skarp kontrast til hvordan ”personalisering” typisk foregår i dag. E-mails med kundens fornavn og anbefalinger baseret på ”brugere som dig” - ikke dig. Ægte personalisering er mulig med AI nu, og det er også noget kunderne ønsker (så længe det ikke bliver for uhyggeligt). Du kan begynde at forstå kundernes personlige stil og præferencer nu. Det eneste der skal til er implementering af en lille smule AI. 

Accelereret forbedring af kundeoplevelsen

Generelt set er større site ændringer og forbedringer dyre og tidskrævende. Men AI vender det hele på hovedet, og giver dig mulighed for at gøre mere med mindre sammen med det team du allerede har. AI arbejder sammen med dit team, og åbner for muligheder for at opnå bedre resultater på kortere tid. Det gør det muligt for dine optimeringsspecialister at teste meget mere, meget hurtigere, og dermed accelerere læringen om hvad der virker bedst for netop jeres kunder for hvert skridt mod konverteringen.

Lad os se på hvordan AI er i gang med at ændre e-handel lige nu på tværs af hele customer journey, og hvordan den passer perfekt ind på hvert trin i brugerrejsen.

AI skaffer nye kunder

I mange tilfælde starter kunderejsen med...

Login to read the rest of the article


Jesper Elmgren Korskjær

Jesper er CEO i Digital Marketing Science og arbejder med systemer drevet af kunstig intelligens indenfor online markedsføring og ecommerce. Jesper rådgiver virksomheder i hele norden om anvendelsen af AI i disciplinerne online markedsføring, e-mail marketing, konverteringsoptimering og dynamisk prissætning.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More