Insights on Marketing & Technology

Sådan transformerer du kunde-oplevelsen med Cognitive Marketing

Vi er så vant til at høre de vidtstrakte løfter omkring Cognitive Computing og AI, at vi risikerer at overse, at det faktisk allerede er her – og at det kan give en ultimativ konkurrencemæssig fordel i kampen om kunderne. Hvorfor er Cognitive Marketing så vigtigt netop nu, og hvordan kan disse nye teknologier være med til at transformere kundeoplevelsen?

Trine Børve
 • By: Trine Børve
 • Published: 20-04-2017

Hos IDC taler vi meget om innovations acceleratorer. Dvs. de teknologier, der accelerer innovation i organisationerne. Cognitiv Computing er en af de acceleratorer, der forudses at være en massiv disruptiv kraft for mange industrier fremover. Det vil ikke bare have indflydelse på organisationer og deres processer, men i høj grad også forbrugeradfærd. Forbrugere vil forvente og blive vant til, at kommunikere og interagere med computere på samme måde som vi interagerer med hinanden.

Derfor er Cognitiv Marketing vigtigt

Der er tre gode grunde til at Cognitive Marketing er vigtigt netop nu:

 1. Det er her allerede
 2. Mulighederne udvikles med lynets hast
 3. De marketers, der ikke allerede eksperimenterer eller er i gang, er allerede bagud

Målet for langt de fleste virksomheder, er at levere den bedste værdi til de bedste kunderpå den hurtigste måde – og her kan Cognitiv Marketing være en solid grundsten.

Det kræver selvsagt en masse data om dine kunder, for at kunne hive værdien ud af investeringen. Med størst sandsynlighed har du allerede mange af disse data liggende – de bruges bare ikke aktivt endnu. Bliver data taget aktivt i brug kan de give dig svar på hvor dine kunder er i deres købsproces og dermed kan du levere den næste relevante information til hver enkelt kunde til rette tid.

Målsætningen om at servicere De bedste kunder og ikke mindst identificere dem. Det er selvsagt dem med det højeste potentiale, og dem der udvikler sig sammen med jer.  Det er data, der kan findes internt i organisationen. Formår du at analysere de data, kan du hurtigt skille skidt fra kanel.

For at kunne levere værdi til kunder på rette tid og sted – så skal alle dine data kombineres, analyseres og operationaliseres. Det er ikke menneskeligt muligt og måske heller ikke med de systemer, vi har til rådighed i dag – men med kognitive systemer er alt muligt. De kan give dig, som marketer, en helt ny indsigt i dine kunder, meget hurtigere.

Hele økosystemet bag Cognitive Computing er ikke noget du nødvendigvis er nødt til eller har behov for at dykke ned i, men hvad du skal forstå, er de muligheder teknologien åbner op for i marketing.

I dag bruges Cognitive Computing primært som chatbots, email-svar samt konverteringsrater og optimering af lead generering. Har du mod på at bruge kognitive systemer i højere grad, og på et mere komplekst niveau, er det muligt at få svar på strategiske spørgsmål, såsom hvad dine marginer er, købsprocesser og kunderejser samt hvordan du segmenterer dit marked for at maximere markedsandele for specifikke produkter. De, som har gjort et stort arbejde ud af at få styr på deres data og som allerede bruger kognitive systemer, er gået fra at bruge seks måneder på at svare på spørgsmål til ovenstående eksempler, til at blot at bruge seks sekunder, og det giver en virkelig konkurrencefordel – skabt af marketingafdelingen.


Kunderne driver værket

Cognitive, ligesom social og mobiletet, vil være drevet af forbrugere. Pandora og Spotify bruger eksempelvis AI til at levere bedre spillelister og anbefalinger til kunderne. Google Photo bruger AI til at kategorisere, organisere og genkende personer, steder og ting i dine billeder. Facebook tagger automatisk billeder med navne på mennesker fra din profil. Der er allerede IBM Watson-kompatible apps på Apples App Store og Amazon har annonceret flere tilføjelser til Alexa produktlinjen. I stigende grad bruges Machine Learning til at målrette reklamer og anbefale streaming – alt for at levere mere målrettet og relevant indhold.

Det store skift kommer når Siri, Cortana, og Alexa er på deres 5. eller 10. generation. Selvom vi joker med dem nu, vil de kognitive evner være...

Login to read the rest of the article


Trine Børve

Trine, BSc exp. Ing. og HD(O), er Sr. Conference Manager hos IDC. Trine har været i IDC siden 2006 og står i spidsen for IDC’s konferencer, med ansvar for strategi, indhold og markedsføring samt projekter på tværs af IDC der kombinerer både research, consulting og Go-To-Market services.
Trine er en erfaren moderator og har igennem de sidste 4 år, stået i spidsen for flere større events, workshops og været drivende kraft på flere af IDC’s advisory boards.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More