Insights on Marketing & Technology

3 kreative tips til vinkling af den videobaserede kundecase

Indhold som kundecases har ofte stor betydning, når virksomheder overvejer at blive kunder hos jeres virksomhed. Samtidig er videoformatet i eksplosiv vækst, hvilket gør det værd at overveje udgivelse af den næste B2B-kundecase som video. Det er imidlertid vigtigt at tænke over, hvordan I vinkler historien med størst udbytte for potentielle kunder. Her er forslag til ny strategi og tre kreative tips til vinkling.

Jens Adamsen
 • By: Jens Adamsen
 • Published: 12-06-2017

Lad os starte med at fastslå, at online indhold i form af video er kommet for at blive. Det er nemt for kunderne at tilgå i digitale kanaler - og ja, nogle mennesker i kundernes købscenter foretrækker endda videoformatet frem for andre typer af online indhold.

Samtidig kan de fleste virksomheder være med på produktionsomkostningerne modsat år tilbage, hvor videoproduktion krævede et større set-up.

Udgivelse og distribution af kundecases i B2B-virksomheders markedsføring til nye kunder vil også bestå fremover. De skaber tillid og får potentielle kunder til at overveje et samarbejde.

Spørgsmålet er om I kan styrke jeres langsigtede indholdsstrategi og blive bedre til at udvikle kunderelationer i krydsfeltet mellem videoformatet og kundecase taktikken?

Med kreativ vinkling på jeres næste videobaserede kundecase, øger I sandsynligheden for at flere potentielle kunder får lyst til at dykke ned i historien for at tage den med videre i indkøbsovervejelserne.

NY STRATEGI: Tænk ud af boksen og vær på forkant med video logbog

I genkender formentlig denne situation: En relativ ny kunde har anskaffet jeres ydelse eller produkt og er meget tilfreds med samarbejdet. ”Vi skal have udarbejdet en kundecase, så andre kunder kan se, hvad vi laver”, bliver I hurtigt enige om på et marketing- og salgsmøde.

I bliver sikkert også hurtigt enige om, at producere og udgive kundecasen efter opskriften:

 • Hvad var kundens udfordring?
 • Hvordan blev udfordringen løst?
 • Hvad var resultatet?

Herefter kontakter I kunden og får accept på deltagelse i et videointerview, hvor den pågældende kontaktperson gladeligt besvarer jeres spørgsmål og gør rede for samarbejdets fortræffeligheder.

Det er i sig selv en god og enkel opskrift, der sagtens kan anvendes. Spørgsmålet er blot om en mere kreativ vinkling på casen kan udmønte sig i højere grad af troværdighed og en generelt mere opsigtsvækkende historie i markedet?

Og med mindre det kommer som en vældig stor overraskelse, at jeres kunder er glade og tilfredse med jeres produkter og services, så er det anbefalelsesværdigt at revidere indholdsstrategien og være på forkant med produktion og udgivelse af kundecases.

Et godt tip er at udnytte videoteknologiens høje tilgængelighed på eksempelvis SmartPhones og GoPro kameraer.

I den forbindelse bør sælger/kundeansvarlig løbende føre en video logbog med egne ”selfie-refleksioner” samt løbende kommentarer eller hilsener fra persongalleriet, der er involveret i anskaffelses- og ibrugtagningsprocessen hos kunden.

Denne strategi er gunstig af flere årsager.

Dels får I indsamlet tilstrækkeligt og autentisk råmateriale til filmisk understøttelse af den endelige historie. Og dels holder I nemmere styr på, hvem der har været med i processen, og hvad deres rolle har været i forhold til identifikation af de mest interessante vinklinger på historien.

Husk også at føre uenigheder eller konflikter i processen til logbog. Det er oftest her, at I kan finde de mest interessante vinklinger, der gør historien mere opsigtsvækkende, relevant og troværdig for det rette publikum hos andre potentielle kunder.

Eksempelvis er det mere interessant og troværdigt at se case-filmen om ”Da uenighed om tekniske krav blev til løsning i verdensklasse” end ”Stor udfordring løst med flot resultat”

VINKLINGSTIP 1 - I topledelsens perspektiv

Vinkling drejer sig om at dække et emne fra et bestemt perspektiv, og lige her vælger vi et kreativt vinklingstip til kundecasen i topledelsens perspektiv.

Sælger jeres virksomhed eksempelvis trykluftanlæg til industrien, så kan det i nogle tilfælde være mere relevant og interessant at ”by-passe” de mest oplagte kontaktpersoner hos kunden og i stedet fortælle case-historien i et kontekstuelt ledelses- og markedsperspektiv med inddragelse af en eller flere topchefer fra såvel kunden som andre virksomheder i industrien.

Hvad kan case-historien handle om i det perspektiv?

Fra flere anerkendte undersøgelser og studier ved vi, at topchef-segmentet interesserer sig for indhold om emner som strategi, konkurrenceevne samt markeds- og brancheindsigt.

Samtidig peger Victornizers mini-studie af danske beslutningstageres holdning til online video på, at kombinationen af fire elementer i video gør indtryk på topledelsen:

 1. En god historie
 2. Følelser og passion
 3. Brug af data
 4. Nyhedsværdi

Det betyder eksempelvis, at der er mulighed for at fortælle en god ledelseshistorie om, hvordan topchefer vurderer industrien skulle konkurrere, såfremt trykluft ikke var opfundet. Samtidig kan historien understøttes af data om branchens udvikling og topchefens vurdering af fremtidige trends for trykluft i industrielle processer.

Det er naturligvis blot et kreativt forslag.

Pointen er, at historien i kundecasen handler meget ...

Login to read the rest of the article


Jens Adamsen

Jens er direktør og Content Marketing Evangelist hos konsulent- og servicevirksomheden Victornizer. Han er specialist i Content Marketing Excellence og hjælper ledelsen hos danske B2B-virksomheder med at opnå ny vækst i Danmark, Nordeuropa, USA og Brasilien. Derudover er han ledende underviser i Content Marketing på KEA.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Henning Moisen likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More