Insights on Marketing & Technology

Sådan optimerer du dine YouTube-videoer til Search

Video bliver stadig mere udbredt som medie til godt indhold, og video fungerer bedre i en række medier qua dets format. Video har dog en udfordring, og det er, at det ikke kan indekseres af søgemaskiner som Google og YouTube. Derfor tager jeg dig her igennem de elementer, du skal huske, når du uploader en video til YouTube, hvis du vil sikre størst mulig synlighed både i Googles søgemaskine og på YouTube.

Nikolaj Mogensen
  • By: Nikolaj Mogensen
  • Published: 15-05-2017

Først og fremmest så skal du med videoindhold tænke på, hvad potentielle modtagere af indholdet søger efter på YouTube og i Google. Du kan ikke finde data på det via YouTube, men i Googles Keyword Planner kan du få data på, hvad dine potentielle kunder søger efter i Google.

Når du har lavet din video, skal du optimere følgende elementer af din video på YouTube:

Filnavn

YouTube kigger sandsynligvis på videoens filnavn, når den skal beslutte hvilke videoer, der skal rangere på et givent søgeord. Derfor skal du sørge for at få dit søgeord ind i videoens filnavn.

Lad være med at bruge et generisk navn eller et nummer til din video. Optimér filnavnet imod dine fokussøgeord og benyt underscore som mellemrum.

Hvis du eksempelvis ønsker at rangere på søgeordet ”YouTube guide” kan du navngive din video youtube_guide_video.mp4.

Titel

YouTube kigger med sikkerhed på titlen af videoen, så derfor skal du naturligvis sørge for at optimere denne. Dog skal den ikke kun optimeres imod Search, men også imod klikbarheden, så du skal udarbejde din titel velovervejet.

Titlen på din video bør være mindst fem ord. På den måde kan du inkludere dit fulde søgeord. Med søgeordet ”YouTube guide” kunne en videos titel for eksempel være ”YouTube guide i 5 lette trin”

Ligesom i SEO af webpages vægter søgeord i starten af titlen højere, end hvis det står til sidst, så tænkt derfor dette ind når du udarbejder den.

Beskrivelse

Din videos beskrivelse er rigtig vigtig, da det er det, du har kontrol over, der har størst betydning for dine placeringer i Search.

Google og YouTube kan ikke forstå dine videoer, og derfor er de afhængige af din beskrivelse for at bestemme videoens indhold.

Grundlæggende skal du tænke følgende punkter ind i din optimering af videoers ...

Login to read the rest of the articleNikolaj Mogensen

Nikolaj er Head of Quisma hos GroupM Danmark. På hans website skriver han om online markedsføring herunder SEO, Content Marketing og Linkbuilding.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More