Insights on Marketing & Technology

Tænk video content ind i din SEO strategi

Har du arbejdet bare en halv time med søgemaskineoptimering (SEO), kender du sikkert til de klassiske råd såsom optimerede meta-titler, H1’ere og tekstindhold. Google er dog en holistisk søgemaskine, hvilket betyder, at hundredvis af forskellige parametre spiller ind i vurderingen af, om din side ligger nummer 1 eller må indtage en placering bagerst i feltet.

Peter Kragh Lauritsen
  • By: Peter Kragh Lauritsen
  • Published: 20-06-2017

Vil du gerne gøre dig forhåbning om en af de attraktive pladser, som løber med langt størstedelen af den organiske trafik, kan du med fordel inddrage video content i din strategi - i denne artikel forklarer vi hvorfor.

Videoer kan fungere som en linkmagnet

Links, som peger mod sin side, spiller en væsentlig rolle, når det kommer til dine placeringer i søgeresultaterne (SERPs), og netop af denne grund bruger ambitiøse webshop-, hjemmesideejere og marketers tid og penge på at ”bygge links” fra relevante og autoritære hjemmesider - også kaldet linkbuilding. Dette sker typisk ved hjælp af gæsteindlæg.

Video content kan være et ekstremt effektivt alternativ eller supplement til ovenstående strategi, hvis tid i forvejen er en knap ressource, eller du ikke just er den nye Dan Brown. Formår du at producere en video, der skaber værdi for dine potentielle kunder, slipper du selv for at opsøge linkmuligheder - videoer kan nemlig fungere som en slags ”linkmagnet”, som andre sider helt naturligt ønsker at linke til.

Der er mange måder, hvorpå du kan gribe denne strategi an. Det er dog altid en god idé at tage udgangspunkt i det, dine kunder allerede søger svar på. Kort sagt: Giv folket, hvad de vil have. Sælger du grilludstyr, er det eksempelvis oplagt at hjælpe grillfolket med guides og tips til, hvordan man griller alt fra majs til flæskesteg.

Rammer du hovedet på sømmet med dine videoer, er det blot at læne sig tilbage og se på, mens grillblogs, madlavningsguruer eller andre relevante hjemmesider linker til dig, hvilket også kaldes acquired links - det er noget, som batter ift. dine placeringer!

Et godt eksempel er ...

Login to read the rest of the article


Peter Kragh Lauritsen

Peter er partner og Head of SEO i det århusianske tekstbureau TEXTA, hvor han til dagligt arbejder med søgemaskineoptimering og content marketing for små og mellemstore virksomheder. Ved siden af tilværelsen som selvstændig læser Peter desuden erhvervsjura på Aarhus Universitet. 

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Peter Kragh Lauritsen likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More