Insights on Marketing & Technology

VR - Til events, til social eller bare helt til grin?

Det er mere end et år siden, at vi hos VisitDenmark iværksatte det første tiltag med VR-teknologien. Erfaringerne er gode, og der er ingen tvivl om, at for en markedsføringsorganisation som VisitDenmark, der står bag flere velbesøgte events årligt fordelt over hele verden, så er VR et godt add'on til de øvrige oplevelser, vi tilbyder.

Erik Mortensen
  • By: Erik Mortensen
  • Published: 29-06-2017

VR er et kreativt og inspirerende rum at bevæge sig ind i, og det er fortsat en oplevelse de færreste har prøvet. Ikke mindst på de fleste af de markeder, som VisitDenmark er aktive på. Men begrænsninger er der mange af, og selvom formatet ofte sælges ind som både ukompliceret, ikke teknologifokuseret og ganske overkommeligt prismæssigt, så er virkeligheden en anden. Naturligvis, fristes man til at sige.

Case: OL i Rio

Under De Olympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016 havde VisitDenmark til Danmarks-fremstødet på Ipanema Beach udviklet en VR-platform, der viste ikoniske locations i Danmark; fra København over Stevns klint og Aarhus til Klitmøller på vestkysten. 360-graders VR-filmoplevelser fra Danmark supplerede de øvrige klassiske styrkepositioner som dansk design, cykelkultur, bæredygtighed osv.

I alt besøgte 190.000 Danmarks pavillon på den ikoniske strand. Mere end 10.000 gæster prøvede VR-brillerne direkte på stranden, 170 medier var forbi og millioner af forbrugere verden over så billeder af glade VIP’er og helt almindelige gæster prøve de danske VR-briller.

Teknologi

Når man tænker på, hvor meget energi et professionelt brand lægger i sin kommunikation - i billedvalget, i post-produktion og Photoshop, i præcision i budskabet osv., så er der lige nu meget man skal leve med, når man producerer VR. På de mest udbredte systemer lige nu er kvaliteten af den samlede oplevelse ganske begrænset. De er velegnede til en gimmick, og VR er ganske sjovt at opleve for konsumenten i et uhøjtideligt event-setup, men opløsningen og billedkvaliteten matcher faktisk ikke forventningerne, hvis I sammenligner med jeres seneste TVC-produktioner.

Opløsningen er blot én faktor at overveje. Dybde i optagelser og stitching af billederne en anden, og det er netop begrænsningerne i billedproduktionen, der hurtigt ender med at stjæle opmærksomheden. For mens VR er et fantastisk medie til at skabe et unikt rum, hvor fokus er på præcis det, afsenderen gerne vil formidle, så er det også et rum, hvor de små detaljer risikerer at stjæle opmærksomheden.

Vores erfaring er derfor, at der skal ...

Login to read the rest of the article


Erik Mortensen

Erik er Head of Business Events Denmark og Business Relationship Manager hos VisitDenmark. Erik har udover en fortid på bureau tidligere arbejdet med oplevelser og udvikling af indhold for brands som Carlsberg, Apple, Microsoft, Københavns metro m.fl.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More