Insights on Marketing & Technology

Video på mobilen - En vigtig aktiverings kanal

Video markedsføring på mobilen har aldrig været mere effektiv til at konvertere kundeemner til kunder. Video markedsføring er en af de mest engagerende former for indhold, du kan tilbyde din potentielle kunder, og det passer perfekt til alle enheder men især mobilen. Men nogle tror fejlagtigt, at video markedsføring er let. Så hvis du ikke får de ønskede resultater, er det tid til at tænke på nogle af de ting, du kan gøre samtidig med, at du skal stille større krav til din leverandør.

  • By: Steffen Krabbenhøft
  • Published: 21-06-2017

Denne artikel vil introducere dig til nogle tips, der kan øge succesen med din næste video baserede marketing kampagne.

Start med en historie, som fanger folks interesse

Grunden til, at videoer er så engagerende, er ikke fordi de genanvender det samme indhold, der f.eks. findes i traditionelle annonce formater. I stedet fortæller de en interessant eller sjov historie, forbrugerne ønsker at involvere sig i.

En simpel video, der viser dit produkt, vil kun give mindre tilfredsstillende resultater. Kombiner dit produkt med en historie, og resultaterne vil øges dramatisk. Stort set alle virale videoer i verden har en sjov og engagerende historie. Og vi danskere elsker at blive underholdt.

Hold videoen kort og præcis

Forbrugernes ”attention span” er utrolig kort. Faktisk er det gennemsnitlige attention span nu kun 8,5 sekund. I åbningssekunderne skal du derfor være enormt skarp, og fortælle hvad din video handler om og give forbrugerens tillid til, at det, de kommer til at se, er værd at investere deres tid i.

Kortere videoer har langt højere konverteringsrater. Der findes dog ikke nogen entydig formel mellem involveringsgraden og længden af videoer. Men det er tydeligt at jo længere dine videoer bliver, desto højere er chancen for at forbrugeren hurtigt finder andet nyt og mere spændende indhold. Flere gode tips og info om længden på videos findes her.

Gør din videoer interaktive

Den mest effektive måde at producere involverende videoindhold på, der varer længere, er at gøre dine videoer interaktive. Nogle vil måske endda indarbejde såkaldt ”gamification”. Dvs. at en videos indhold sammenblandes på en så kreativ måde, at historierne kan ”gamificeres” - så brugeren måske endda ønsker at ”afspille” indholdet igen - bare for at se hvordan historien og indholdet ændrer sig. En dynamisk historielinje kan lære kunderne specifikke informationer omkring et produkt og fungere som en involverende positiv distraktion.

Tip/Værktøj:
www.pbs.org/pov/filmmakers/resources/interactive-video-making-tools.php 

Facebook, mobilen og video

Facebook er den langt mest succesrige mobile marketing platform globalt, hvor mere end 80% af Facebooks indtægterne kommer fra smartphones.

Over 8 milliarder videoer eller 100 millioner timers videoer ses på Facebook hver dag. Disse statistikker blev rapporteret tidligt sidste år, så forestil dig, hvor meget tallene er vokset i dag.

Det er derfor perfekt timing at se nærmere på Facebook og video, og hvordan man bruger videoer til at engagere flere fans.

Her kommer et par vigtigste tips - som sikrer dig succes:

Kvadratiske videoer

Vi ved at firkantede eller vertikale videoer overgår traditionelle ”landskabsvideoer” med hensyn til gennemsnitligt engagement, visninger og ´reach´, især på mobilenheder.

- Kvadratiske videoer optager 78% mere plads i news feed’et på mobilen.

Når flere og flere forbrugere ser videoer på mobilen, er det godt at eksperimentere med de kvadratiske videoer for at se, om de forbedrer din videos performance. Du kan endda overveje at oprette ...

Login to read the rest of the article


Steffen Krabbenhøft

Steffen er CSO og partner i virksomheden BrandMobile, som er en international virksomhed som hjælper førende brands med at udnytte det mobile potentiale med aktiviteter i Europa, USA, Afrika og Asien. BrandMobile har fokus på at skabe loyalitet, involvere brugerne og skabe målbar trafik i butikker - online såvel som offline. Steffen har bl.a. arbejdet som Head of Mobile i EMEA hos Mediabureauet Mediacom en del af WPP. Han hjælper virksomheder med mobil strategi og udrulning af effektive kampagner i samarbejde med verdens bedste leverandører af mobil teknologi og digitale platforme.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More