Insights on Marketing & Technology

Market #96

Identitet & Værdier
Digitale visuelle virksomheder i Aarhus byder op til dans

Digitale visuelle virksomheder i Aarhus byder op til dans

Joan Raskjournalist, freelance at Rask Kommunikation

Når virksomheder rammer resultater og højder, de aldrig havde drømt om, er det næsten altid, fordi de har forstået at omsætte kundernes efterspørgsel til en digital løsning. Det gør nemlig distributionen skalerbar, næsten omkostningsfri og rammer samtidig direkte ind i kundernes behov.

Det var temaet for konferencen AARHUS DIGI:TAL 2017, som Filmby Aarhus, Visit Aarhus og Erhverv Aarhus stod bag i september

Read on →
Culture eats brand strategy

Culture eats brand strategy

Casper ForsströmCommunications Consultant at Ingeniørforeningen IDA

They say culture eats strategy for lunch, but does culture eat your brand as well – maybe as a little snack or side dish to your business strategy? Many agencies focus only on the mere execution of branding or rebranding campaigns and while they might include internal communication and stakeholder management as a part of their research process, little energy is put into actually figuring out what the brand culture is, right now as people live it, in their client’s organizational culture.

Read on →
Burning Man og 70.000 nysgerrige i Nevadas ørken

Burning Man og 70.000 nysgerrige i Nevadas ørken

Janne HøgshøjDirektør at Danish Connection

”WELCOME HOME” siger velkomstkomiteen iklædt fantasifulde kostumer. Efter 11 timer i fly fra København til San Francisco, 5 timer i bil til Reno, så i en truck 3 timer til ørkenen og 6 timer i en langsom støvet kø for at komme helt ind i Black Rock City i Nevadas bjerge – en kø fyldt med tøffende mobilhomes, skøre køretøjer og dansende forventningsfulde deltagere – ja, så er jeg ”hjemme” igen og på Burning Man for anden gang i mit liv.

Read on →
Har robotter identitet?

Har robotter identitet?

Thomas Tim JensenKommunikationsrådgiver

Vision, kultur og image både spejler og danner en virksomheds identitet. Visionen udtrykker, hvad virksomheden vil. Kulturen udtrykker, hvad virksomheden gør. Virksomhedens image består i, hvordan virksomheden opfattes af omverdenen. At skabe og vedligeholde et positivt image af virksomhedens er brandingarbejdets opgave. Men hvad nu med digitaliseringen og de nye digitale vilkår for alting? Kan robotter have identitet? Værdier? Tvinges vi ikke til at tænke identitet og værdier igennem på en ny måde? Skitse til Branding 4.0.

Read on →
Bliv anerkendt med redaktionel kernefortælling og identitet

Bliv anerkendt med redaktionel kernefortælling og identitet

Jens AdamsenCEO at Victornizer

Kernefortællingen er den fortælling, som B2B-virksomhedens ledelse gerne vil udbrede og vinde opbakning til blandt meningsdannere og kunder i markedet. Den bør naturligvis afspejle virksomhedens værdier og identitet, men samtidig bør den omsættes til en redaktionel fortælling, der vinkles i forhold til kundernes og efterspørgslens præmisser for at opnå en mere gunstig positionering med bedre salgsmuligheder i markedet.

Read on →
En rejse fra profit til formål

En rejse fra profit til formål

Anthony LimSalg- og Marketingdirektør at Call me

Telebranchen har igennem mange år kæmpet om kunderne ud fra et entydigt fokus på pris. Det gør telebranchen sådan set stadig. Men i Call me har vi for år tilbage valgt en anden tilgang, som vi valgte at kalde ’TRUST’. En tilgang baseret på et brændende ønske om, at tilføre nye strømme og holdninger til en branche, hvor fokus ofte falder på konkurrence, og hvor pristrykket er enormt. TRUST handler først og fremmest om at skabe en meningsfuld arbejdsplads, der ikke bare taler til fornuften, men også til hjertet. TRUST-strategien blev i 2012 forløst i Tal ordentligt-kampagnen, som her fem år efter fortsat er et flagskib for os. Eneste forskel er, at det ikke længere er en kampagne, men en bevægelse.

Read on →
Hvem har ansvaret for formidlingen af virksomhedens identitet?

Hvem har ansvaret for formidlingen af virksomhedens identitet?

Birgitte AlstrømLedelsesrådgiver at Lederne

I mange år har det været marketing-, kommunikations- og HR-chefernes ansvar at styre og kontrollere, hvordan virksomhedens identitet og værdier blev udtrykt eksternt. I takt med medarbejdernes og kundernes øgede brug af sociale medier bliver ledere inden for marketing, kommunikation og HR kraftigt udfordret på deres roller og ansvar.

Read on →
Individuel branding, fordi traditionel branding ikke virker mere

Individuel branding, fordi traditionel branding ikke virker mere

Claus DueCRM Strategic Advisor at Due & Partners

Prøver man at brande sit produkt gennem massiv massekommunikation, der pådutter alle og enhver en enslydende solstrålehistorie om sit produkt, så laver man en ”Danske Bank”. Den går ikke og er en hån mod individet, intellektet og de digitale muligheder. Der er fire gode grunde til, at traditionel branding ikke virker mere. Og fire veje til at brande sit produkt i dag. Den ene af dem er digitaliseringen.

Read on →
Virksomhedens sande ansigt

Virksomhedens sande ansigt

Marianne Wolff LundholtLektor ved Institut for Design og Kommunikation at SDU

Er modhistorier en byrde eller en styrke i forandringsprocesser? Hvad stiller vi op, når adgangen til organisationens sande identitet går gennem medarbejdernes modhistorier? Når vi sammenholder denne erkendelse med vores viden om, at medarbejdere helt naturligt afholder sig fra at videregive disse kritiske fortællinger til ledelsen, så står vi i et stort dilemma i forhold til at skabe en sund organisationskultur. Dette er et problem, da kulturen netop spiller en afgørende rolle i forhold til at lykkes med forandringsprojekter.

Read on →

Invites