Insights on Marketing & Technology

Burning Man og 70.000 nysgerrige i Nevadas ørken

”WELCOME HOME” siger velkomstkomiteen iklædt fantasifulde kostumer. Efter 11 timer i fly fra København til San Francisco, 5 timer i bil til Reno, så i en truck 3 timer til ørkenen og 6 timer i en langsom støvet kø for at komme helt ind i Black Rock City i Nevadas bjerge – en kø fyldt med tøffende mobilhomes, skøre køretøjer og dansende forventningsfulde deltagere – ja, så er jeg ”hjemme” igen og på Burning Man for anden gang i mit liv.

Janne Høgshøj
  • By: Janne Høgshøj
  • Published: 27-09-2017

Jeg underviser i oplevelsesøkonomi, og i 2017 har jeg været på Folkemødet, Heartland, Smukfest, HCA Festivals, Karrusel – og Burning Man, der er den mest spektakulære og udfordrende af dem alle. De fleste events har et formål, en mission og vision og Burning Man er en imponerende, tankevækkende og lærerig oplevelse, som mange opfatter som oplevelsesøkonomiens vugge. 

Burning Man er ikke en festival

Det er en kreativ kunst- og designevent, et netværk med dreamers and doers, en kultur fuld af muligheder og et midlertidigt, kreativt, pengeløst, reklamefrit og innovativt samfund, på bunden af en udtørret sø i 2.000 meters højde i bjergene i Nevadas Ørken. Politiken omtaler i deres avis den 28. juli Burning Man som et mix af  Roskilde Festival, Kunstmessen Art Basel og Cirque du Solei – men den sammenligning er ikke helt fair, for Burning Man er som nævnt ikke en musikfestival. På Burning Man går man højt op i rengøringen, og ''Leave no trace'' er ét af eventets 10 principper, som du kan læse mere om længere nede i artiklen.

Den første brandmand under Golden Gate

Det hele begyndte i 1986 i San Francisco under Golden Gate. Her stod idémanden Larry Harvey sammen men en håndfuld kammerater og brændte en lille træmand af.  I dag deltager ca. 70.000 nysgerrige mennesker fra hele verden og skaber en uge i ørkenen med flere hundrede fantasifulde temalejre med gratis barer, masser af events, fantasifulde kunstværker, kreative happenings, festlige kostumer og en kæmpemæssig træmand - og alle er meget engagerede og rydder konstant op efter sig. Ud over kunst, design, arkitektur, ild og fester kan man blive rigtig klog på Burning Man på de mange gratis kurser og foredrag og lære alt fra tysk, tango, tegning, teknik, teologi til tantramassage

Verdensomspændende organisation

Hele året rundt har organisationen bag Burning Man aktiviteter overalt i verden i alt indenfor frivilligt arbejde, bæredygtighed, nødhjælp, undervisning og miniudgaver af den store event i Nevada.


Hvorfor deltog Google?

Superbrands, som Google, Facebook og Tesla deltager sammen med medarbejdere, for at styrke korpsånd, co creation og finde nye kolleger. Google deltager eksempelvis fordi Burning Man er kendt for at styrke gruppeflow. Google valgte faktisk deres topdirektør, blandt 50 kandidater, fordi han var den eneste, der havde deltaget på Burning Man. Google Doodle blev udviklet på Burning Man, og man bliver som deltager udfordret og opfordret til at debattere og co create med personlige modsætninger.

I lære som Sørøver

Jeg deltager for at udvide min horisont, mit netværk, blive inspireret og provokeret. I år var jeg medlem af en sørøverlejr med egen artcar – et imponerende sørøverskib, der kørte rundt flere gange i døgnet, for at vise de mange kunstværker inden de blev brændt, besøge de spændende og gratis barer eller de imponerende diskoteker med fantastiske og vilde multimedieshows. Jeg havde søgt om optagelse efter min første tur i 2012, hvor jeg opholdt mig meget i lejren og om bord på skibet. Camp Gallavant er en erfaren lejr med én af de ældste og mest populære barer og flotteste artcars på Burning Man. I 2012 landede jeg i lejren klokken 10 om formiddagen, efter 3 timers kørsel, dansende alene på dækket af sørøverskibet med fuldt rockmusik og udsigt over byen – og i lejren bød man så på dansk julefrokost med sild og snaps serveret af 3 gæve danske vikinger. Efter frokosten blev vi overfaldet af råbende sørøvere med store vandpistoler. Så var jeg solgt - og 5 år efter stod jeg igen og spiste sildemadder, skålede i snaps og skrålede danske drikkeviser sammen med folk fra hele verden. 

Hvem, hvad, hvordan og hvor meget?

Jeg underviser i innovation og iværksætteri, og i 5 år har jeg holdt foredrag for mange firmaer, skoler og netværk om...

Login to read the rest of the article


Janne Høgshøj

Janne er direktør og indehaver Danish Connection, som er et idé- & eventbureau. Derudover er hun freelance facilitator og projektleder samt foredragsholder om Burning Man.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More