Insights on Marketing & Technology

En rejse fra profit til formål

Telebranchen har igennem mange år kæmpet om kunderne ud fra et entydigt fokus på pris. Det gør telebranchen sådan set stadig. Men i Call me har vi for år tilbage valgt en anden tilgang, som vi valgte at kalde ’TRUST’. En tilgang baseret på et brændende ønske om, at tilføre nye strømme og holdninger til en branche, hvor fokus ofte falder på konkurrence, og hvor pristrykket er enormt. TRUST handler først og fremmest om at skabe en meningsfuld arbejdsplads, der ikke bare taler til fornuften, men også til hjertet. TRUST-strategien blev i 2012 forløst i Tal ordentligt-kampagnen, som her fem år efter fortsat er et flagskib for os. Eneste forskel er, at det ikke længere er en kampagne, men en bevægelse.

Anthony Lim
 • By: Anthony Lim
 • Published: 19-09-2017

Tal ordentligt-kampagnen 

Vi ville skabe en virksomhed, der både internt og eksternt gør op med et kasseorienteret medarbejder- og kundesyn, og som i stedet giver tillid til medarbejdere og kunder. Medarbejderne skal involveres i alle projekter, så vi på den måde sikrer forankring hele vejen rundt.

Tal ordentligt-kampagnen blev søsat på baggrund af en stigende tendens blandt forbrugerne, der stillede stadig større krav til virksomhederne, og som var godt og grundig trætte af at blive talt ned til og ikke med. Dengang, som nu, kræver forbrugeren mere gennemsigtighed og forventer, at en virksomhed gør noget mere for samfundet end ’blot’ at sælge sine produkter eller ydelser, skabe arbejdspladser og betale skat. 

Der skulle derfor ske noget andet end den almindelige priskommunikation. Da vi startede Tal ordentligt-kampagnen, havde vi ingen idé om, hvordan den ville blive taget imod, og vi var meget spændte på, hvordan forbrugerne ville tage imod vores budskab. Som tiden gik, modtog vi flere henvendelser fra blandt andet skolebørn, som gerne ville gå med Tal ordentligt-merchandise, fordi de ikke mente, at man talte ordentligt til hinanden i skolen. Vi fandt hurtigt ud af, at Tal ordentligt i den grad havde sin berettigelse på skolerne. Skolen blev derfor et vigtigt fokusområde for os, hvilket blandt andet har resulteret i et stort samarbejde med Red Barnet med fokus på antimobbeaktiviteter. Mere end 250.000 skoleelever har igennem vores projekter haft Tal ordentligt på skoleskemaet. Igennem et utal af øvrige initiativet bevæger vi os hele vejen rundt i danskernes hverdag; fra skole til fritid, job og familie. Alt sammen med det mål for øje at øge danskernes trivsel og opfordre til, at vi både lytter, taler og behandler hinanden ordentligt.

Med ’Tal ordentligt’ blev vi en form for pioner i markedet, fordi vi valgte at gå forrest med et standpunkt, der ikke kun handlede om pris og produkt. Men om at gøre en forskel og have hjertet med. Den tilgang har også fået paraderne ned hos forbrugerne, som er blevet mere tilbøjelige til at lytte og støtte op om vores sag. En undersøgelse viste dengang, at hele 77 % af den danske befolkning synes, at tonen i det offentlige rum var blevet for hård, og når så mange deler den samme oplevelse, så er det ikke bare et problem, så er det et generelt samfundsproblem.


Udviklingen af DNA og værdier

I vores arbejde med at finde ind til Call me’s DNA tog vi fat på en lang række værdier, som vi gerne ville stå for. Der blev diskuteret, hvad hver enkelt værdi betød, og i hvilke sammenhænge værdien skulle forankres. Derudover lavede vi eksempler på, hvad værdien skulle betyde i forskellige arbejdsopgaver, processer og kommunikation mellem medarbejderne. Det var og er eksempelvis ikke nok at sige, vi er ærlige, hvis ikke vi er ærlige overfor hinanden. 

Alle medarbejdere var mere eller mindre med til at give input til DNA’en, og det gjorde både kulturen og sammenholdet stærkere, fordi alle hurtigt tilsluttede og engagerede sig i DNA’en på tværs af afdelinger og titler. Sidenhen har vi brugt en del tid og ressourcer på at manifestere, at vi mener ”Tal ordentligt”. Det er stærkt forankret i hele organisationen og er blevet en ’leveregel’ hos Call me i den måde, vi behandler hinanden på og i den måde, vi respekterer vores kunder på. Vi vil være mobilselskabet med et hjerte til forskel, og det er den mission, vi alle møder ind på arbejde med.

Vi skal blive ved med at fortælle og udleve den historie til vores kunder og til vores medarbejdere. De skal vide, at vi rent faktisk aktivt forsøger at gøre en forskel. Tal ordentligt-bevægelsen er kommet for at blive og bliver hele tiden videreudviklet. 

Tre gode råd til, hvordan man som virksomhed definerer sin DNA:

 1. Definér, hvad virksomheden skal...

Login to read the rest of the article

 


Anthony Lim

Anthony er salgs- og marketingdirektør hos Call me. Har arbejdet i mobilbranchen siden 2003 og har beskæftiget sig med marketing, branding, salg, loyalitet, produktudvikling og meget mere. Branding er vigtigere end nogensinde før, da forbrugerens valgmuligheder er enorme både indenfor landets grænser, men også fra udlandet. Anthony holder tit foredrag om Tal ordentligt og dens oprindelse og hvorfor Call me netop har så meget fokus på at være meningsfuld.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More