Insights on Marketing & Technology

Medie-strømmenes raketfart

Vil sociale medier som Twitter, Instagram og Snapchat fortsat sætte dagsordenen for, hvordan vores intelligens udfordres, eller kommer vi til at se varianter gennem andre medier, der overtager denne rolle som trendsetter for de kommende generationer? Med den fart udviklingen tager kan kun vores fantasi sætte grænse for, hvordan vi fremadrettet bliver brugt som marionetdukker i den kommercielle og politiske verdensorden, hvor medierne ganske givet vil presse grænserne for påvirkning til det yderste i forsøget på at overbevise modtageren om netop deres budskab.

Christian Boie Nordstrøm Mikkelsen
 • By: Christian Boie Nordstrøm Mikkelsen
 • Published: 23-10-2017

Betragtet neutralt bliver man i dag som individ bombarderet med en stadig stigende mængde af informationer, man skal eller kan forholde sig til som det retvisende billede af virkeligheden.
Vi ser præsidentvalg blive påvirket af medier som Twitter, hvor den nuværende øverstbefalende i verdens eneste tilbageværende super stormagt benytter sig af den convenience, der ligger gemt i brugen af disse medier. Twitter er blevet det hotteste slagvåben i de verbale ”krige”, hvor man med 140 tegn (eller nu 280 tegn for nogle specielt udvalgte) kan sætte sin egen agenda i front ved et enkelt klik. Twitter er en moderne udgave af speakers corner i London, hvor man kvit og frit kan tale til dem, der deler ens holdninger eller finder ens synspunkter interessante eller provokerende.

Har vi set toppen af denne bølge endnu? Nej slet slet ikke.
Selvom Twitter finansielt ikke er en kæmpe succes, er deres mere end 300 millioner brugere på verdensplan stadig en stor mængde netværk og subnetværk, der er meningsdannende på flere områder.


Twitter vil også foretage nye globale drejninger, hvor brugerfladen bliver mere og mere ekstrem og profileringen af individet og nyhedsstrømmene, som omkranser enhver kendis, ender som rendyrket branding, hvor vi på sigt ganske givet vil se tendenserne omkring den personlige branding ændre retning i takt med mediets påvirkningsgrad.

Fokuserer man som virksomhed på Instagram, vil man her se en potentiale palette udfolde sig med en stadig stigende interesse for at promovere produkter gennem kendte personer, der virker som levende reklamesøjler. De nye regler for reklamer og kommercielle indslag gør dog, at man i Danmark har en mulighed for at skelne reklamer fra normale opslag foretaget af den støt stigende pulje af online ”kendisser”.

Instagram er en af de mange legepladser millennials anvender, hvilket virksomhederne har gennemskuet for længe siden. Forbes i USA har forsket i, hvor meget de sociale medier betyder for millennials (25-35 år) gruppens købsbeslutning, og her tyder de seneste målinger på at 50% af denne gruppe styres af deres online påvirkninger. Dette betyder også, at B2C virksomhederne er tvunget ud i at have en strategi for området for at få adgang til denne målgruppe.

Hvordan kan vi så som virksomhed udnytte disse medier indenfor B2B?
Antager man, at disse forbrugere overfører ... 

Login to read the rest of the article


Christian Boie Nordstrøm Mikkelsen 

Christian er Business Development Manager hos Apport Systems og har arbejdet med salg, forretningsudvikling og kommunikation i 30 år. Han har tidligere været selvstændig indenfor kommunikation og ansættelse hos eks. PostNord og Arctic Paper.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More