Insights on Marketing & Technology

Sådan bruger du Instagram og Snapchat til kampagner

En samtale er sjovest, når du får svar. Medmindre du er af typen, der ser stilhed som enighed og foretrækker det sådan. Bevares: det må du også gerne. Men jeg vil nu alligevel vove den påstand, at du - og dine brugere - vil nyde jeres relation mere, hvis du taler MED dem og ikke blot TIL dem. Det er ligesom på en date. Du kan kun gøre dig fortjent til endnu et møde, hvis du har arbejdet for sagen, gjort dig interessant og også har husket at lytte. Og sådan er det egentlig også med de sociale platforme og brugerne herpå: Hvis du kun kan bralre op om hvor fantastisk, du er, så bliver du ikke inviteret ud igen…

Katrine Marie Klitgaard
  • By: Katrine Marie Klitgaard
  • Published: 27-10-2017

Min pointe med ovenstående er, at det netop er engagement og relation mellem dig og dine brugere, som i sidste ende gør dig fortjent til at sælge dine varer, levere dine budskaber og, ja, komme på date nummer to.

Strategien om engageret tilstedeværelse og om at investere i relationen til brugerne gør sig ikke kun gældende i forhold til Facebook men kan med fordel implementeres i strategien for alle de sociale platforme, man befinder sig på. I denne artikel kommer jeg med eksempler fra Snapchat og Instagram, hvor fokus har været rettet mod netop relation og engagement.

Da Snapchat stadigvæk var hipt

Før jeg slog mine folder hos Dansk Supermarked Group, var jeg ansat hos CULT A/S.  CULT producerer blandt andet energidrikke, som er kendetegnet ved en relativt ung målgruppe. Netop derfor var det også med fuldt overlæg, at der blev oprettet Snapchatkonti til både CULT Energy samt CULT Cola. MEN - hvad søren skulle vi gøre med disse konti? Tid og tegnefærdigheder var der ikke meget af, og jeg nægtede at lave dem uden at kunne bruge dem fornuftigt.

En Snapchathær greb til våben

For CULT Energy blev der oprettet en ’snapchathær’. Vi søgte efter ’soldaterne’ på Facebook, hvor de efterfølgende blev hvervet for deres tegnefærdigheder og kreative sind. De deltog desuden i møder hos CULT, lavede en fælles story med Lakserytteren (Rasmus Kolbe) og fik på sigt rigtig meget frihed under ansvar.

Billeder tegnet til CULT Energy’s daværende Snapchat.

For CULT Cola blev Snapchatten en eventbaseret enhed, der primært kom til live under de mange arrangementer, som CULT Cola var en del af. Her var der rig mulighed for at interagere med de mange deltagere, og man kom på en legende og let måde i tæt dialog med sin målgruppe.

Mit mantra efter disse erfaringerne er helt sikkert, at man ikke skal være bange for at prøve noget nyt. Der er nogen, der skal være de første - og det er sjovere at udfordre de rammer, som man normalt arbejder under. Hvem ved, måske de bliver brudt? Begge profiler havde en stigende følgerskare og høj åbningsrate, og valget om at bruge Snapchat på en lidt anderledes måde har aldrig været fortrudt.

Da Instagram sparkede Snapchat af banen

I foråret skrev Forbes, at Instagram stories ”were killing thecompetition”, eftersom Instagram stories på knap 8 måneder kunne prale af 200 millioner brugere, mens Snapchats tal var stagneret på 160 millioner (Forbes, Maj, 2017). Udviklingen er siden maj kun ...

Login to read the rest of the articleKatrine Marie Klitgaard

Katrine er Creative Lead hos Dansk Supermarked. Tidligere Online Marketing Manager hos CULT.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More