Insights on Marketing & Technology

Brug data til at finde den, der bedst taler din sag

Ved at samarbejde med influenter kan du nærme dig din målgruppe på en helt særlig måde. Men det kræver, at du bruger tid på at finde de influenter, der vil være relevante for din kampagne. Det kan både være influenter, der har en bred eller smal målgruppe. Især den sidste type influent kan være ressourcekrævende at finde frem til manuelt. Og så må du selvfølgelig ikke glemme hvilken værdi, deres følgere får ud af samarbejdet.

Sarah Vangsgaard Winge
  • By: Sarah Vangsgaard Winge
  • Published: 20-11-2017

Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for, hvilken værdi influencer marketing kan tilføre. Vi som forbrugere har i højere grad paraderne oppe og vil ikke eksponeres for reklamebudskaber. Ved at samarbejde med influencers kan du, som virksomhed, nærme dig din målgruppe på en måde, hvor de har paraderne nede.

Det kan dog være en udfordring at finde de rette influenter. Det fragmenterede mediebillede gør, at din målgruppe henter inspiration på forskellige platforme, og ved bare et par klik kan alle oprette en blog, eller en Instagram konto, og det kan derfor være enormt ressourcekrævende at finde det rette match i influent-junglen. Jeg tager dig her igennem nogle steps, der vil være din ven, når du skal til at finde influenter til din kampagne.

Hvad er formålet med kampagnen?

Før du går i gang med at finde relevante influenter, skal du finde ud af, hvad du vil opnå med samarbejdet. Et formål kunne for eksempel være at skabe trafik eller øge kendskabet til jeres brand. Herefter kan du gå i gang med at researche på, hvilken eller hvilke influenter, der vil passe til det overordnede formål.

Find det perfekte match

Når du har styr på formålet, kan du gå i gang med at finde relevante influenter. Hvis formålet er at komme så langt ud som muligt med dit budskab, kan det være, du skal kigge efter nogle af de største influenter.

Hvis modeller, musikere og fodbold-stjerner ikke lige vil være relevant for din kampagne, kan du med fordel kigge efter influenter med en smallere målgruppe. Højt reach er nemlig ikke altid svaret, og influenter, der ikke ligger i top med flest følgere, kan måske skabe bedre resultater for din kampagne. Det har fitnesskæden, Fitness dk, blandt andet haft stor succes med.

Det er dog især ambassadører med et mindre antal følgere, der kan være svære at finde frem til selv.

Heldigvis findes der værktøjer, der kan generere lister over for eksempel bloggere og Instagrammere, der har et forskelligt antal af følgere. Du kan blandt andet gennem et social listening værktøj anvende data i den kreative proces. Ved at anvende sådan et værktøj, vil du kunne dykke ned i samtaler, og dermed mulige influenter, på forskellige sociale platforme, og på den måde vil det være lettere at mappe mikro-influenter, som vil passe perfekt til din kampagne. Her skal du i øvrigt ikke være bange for at kigge på tværs af brancher.

Lad os tage et eksempel. Hvis ur-brandet Skagen skulle finde frem til mulige influenter til en kampagne eller et længere ambassadørskab, ville de gennem social listening kunne finde en række influenter på tværs af de sociale platforme. Jeg fandt blandt andet frem til den danske fashionblogger, Josephine, der har 3.038 antal følgere på Instagram. Josephines visuelle udtryk er lyst og nordisk, og ville passe fint til den visuelle stil, Skagen Danmark har.

@stylebyjosephine på Instagram

Engager dine brand-lovers

En anden fordel ved at anvende et social listening værktøj er, at du kan finde de influenter, der allerede er vilde med dit produkt eller brand. Ved at søge på dine produkter eller dit brandnavn, vil du kunne finde dem, der allerede har skrevet om deres erfaringer eller delt noget om netop dit brand til deres følgere. Her vil der allerede være et tilhørsforhold mellem dem og dit brand, og du vil på den måde have lettere ved at indgå i en relation med vedkommende.

Lad os tage endnu et eksempel. Hvis det danske fashion-brand Malene Birger vil finde influenter, der allerede har et forhold til brandet kunne de kigge på Instagram. Her ville de kunne finde frem til Amalie Carlé Fischer, der i skrivende stund har over 34.500 følgere på Instagram. Inden for den seneste måned har hun postet dette billede, hvor en af hendes følgere har vist interesse for Malene Birger-tasken.

@amaliefischer på Instagram

Amalie har ret mange følgere på platformen. Hvis Malene Birger vil finde en influent med en smallere målgruppe, ville de gennem et monitoreringsværktøj kunne finde frem til Louise, med lidt over 3.100 følgere. Her I denne post fortæller hun om, at hun endelig har fået fat i en Malene Birger jakke, efter at have ledt i et års tid. Hendes følgere er ligeledes meget interesserede i produktet.

@loucph på Instagram

Det hele handler dog ikke om følgerantal, og der er flere ting, du skal tage i betragtning, når I skal indgå i et partnerskab. Du skal blandt andet vurdere, om influenterne kan repræsentere jeres værdier, brand og produkter på en god måde. Her kan du også kigge på kvaliteten af det indhold, de tidligere har produceret. Du kan også kigge på, om de har indgået i andre samarbejder, der kan påvirke effekten for jeres kampagne. Måske har de samarbejdet med en af jeres konkurrenter, eller skrevet om noget, I som virksomhed ikke kan stå inde for. Du slipper altså ikke helt for en manuel proces, selv om du anvender et værktøj. Det vil dog gøre mappingen af mulige influenter lettere.

Hvad får influentens følgere ud af det?

Når du har fundet de...

Login to read the rest of the articleSarah Vangsgaard Winge

Sarah er specialiseret i influencer marketing, som hun løbende blogger og holder oplæg om. Til daglig arbejder hun som marketingansvarlig hos Overskrift, som er den førende social listening tjeneste, der er fokuseret på det danske marked. Her hjælper hun, sammen med resten af holdet, blandt andet danske virksomheder med at finde relevante influenter.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More