Insights on Marketing & Technology

Få insta-grammere til at tale din sag frem for kendte

Der er ingen tvivl om, at Influencer Marketing kun bliver større og mere udbredt i 2018. I takt med at disciplinen oftere anvendes blandt virksomheder, bliver større makroinfluenter set mere og mere som professionelle medier frem for ’’almindelige mennesker’. Så hvad gør virksomhederne, når forbrugeren gennemskuer den skjulte markedsføring for hurtigt. Få her Activation Manager for Cult A/S, Henrik Wissler Duss’ bud på hvordan virksomheder bør anvende Influencer Marketing i fremtiden.

Henrik Wissler Duus
 • By: Henrik Wissler Duus
 • Published: 24-11-2017

Stigende interesse

Influent marketing er uden tvivl kommet for at blive og jeg er helt overbevist om, at det ikke bliver mindre i fremtiden. Det bekræfter tal fra Google søgninger bestemt også. i perioden 2013 til 2016 har der været en 90x stigning i søgningerne på “influencer marketing” og i de første 9 måneder af 2017 er søgningen fordoblet. Så man kan vist kun forvente endnu større fokus i 2018.

Mindre “human touch”

Med en stigende interesse kommer der selvfølgelig også en stigning i prisen for en enkelt influent. Det betyder også, at de store (makroinfluenter) bliver mere og mere kommercialiseret, hvilket forbrugeren også er opmærksom på. Det betyder dog ikke, at de store influenter mister deres værdi, men jeg tror det har en betydning på hvordan deres følgere opfatter dem. Måske lidt mindre som er “almindeligt mennesker” og lidt mere som et professionelt medie.

Mikroinfluenter er fremtiden

Jeg tror derfor, at vi vil se en stor stigning i brugen af mikroinfluenter i 2018, specielt dem der er at finde på Instagram. I de første 9 måneder i 2017 tre doblede søgningen på “Instagram influencer”, men det gælder selvfølgelig både makro- og mikroinfluenter. Hvorfor tror jeg så, at vi kommer til at arbejde meget mere med mikroinfluenter i fremtiden?

Det gør jeg af flere forskellige grunde:

 • De har en virkelig god engagement - mikroinfluenter med 1.000 - 10.000 Instagram følgerede har en 70% højere engagement rate end dem med 10.000 - 100.000 Instagram følgere. *Markerly Stats
 • De er “helt almindelige mennesker” - deres følgere ser dem mere som venner end som et medie. Forbrugeren kan derfor meget nemmere sætte sig i influentes sted og derved se sig selv med branded.
 • Deres content bliver mere ærligt - det er ikke billeder og video taget af professionelle, men af person som du og jeg.

Hvornår giver det mening

Det giver næsten altid mening at bruge mikroinfluenter som en del af din kampagne. Få din målgruppe til at bruge produktet og fortælle deres følgere om det, som ofte vil være et spejl af influenten. Det er en fed måde at få dit produkt eller ydelse placeret i brugssituationen, plus du får et “human touch” til din kampagne. Og som en lille bonus kan du jo bruge det content de skaber på dine egne kanaler.

Mere arbejde

Skal brugen af mikroinfluenter blive...hen

Login to read the rest of the article


Henrik Wissler Duus

Henrik sidder som Activation Manager hos CULT og har fokus på at opbygge stærke brands ved at skabe relationer mellem kunden og virksomhedens brands som f.eks. MOKAÏ, CULT, WONN, SHAKER og CULT COLA på både nationale og internationale markeder. Han har tidligere bevæget sig i restaurationsbranchen og rejsebranchen, så der har i hele hans karriere været fokus på at skabe oplevelser.

 • Share on Facebook
 • Share on Twitter
 • Share on LinkedIn
 • share with friends
 • Share on Google+

Sarah Vangsgaard Winge likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
 • Articles and talks
 • Free seminars and briefings
 • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More