Insights on Marketing & Technology

Influencer Marketing er mere end betalte indlæg

Jeg ser flere og flere kritisere brugen af influenter, dels er de for dyre, og dels giver de ikke nok tilbage. Kunne det tænkes, at du har valgt de forkerte influenter, eller kunne det tænkes, at dit marked endnu ikke er klar til influenter eller måske aldrig bliver det?

Mads Keilberg Johansen
  • By: Mads Keilberg Johansen
  • Published: 24-11-2017

I stedet for helt at afvise brugen af disse kommunikationskanaler generelt, er det vigtigt at gøre sig de rigtige overvejelser, inden man kaster sig ud i det. Jeg vil her belyse, hvordan du gør dig nogle overvejelser for at få det rigtige ud af det.

Hvem er influenter?

Hele Influencer Marketing handler om at identificere personer derude, der har en (digital) stemme - hvad enten det er en stemme, der når ud til mange, en stemme, der taler lige ned i din målgruppe, eller en stemme, der formår at engagere og konvertere sine følgere til et køb. Vi kender dem både som bloggere, Youtubere, Snapchattere og Instagrammere.

Formålet med at bruge influenter til din kommunikation eller markedsføring er at målrette dine aktiviteter mod de personer, der har størst mulig indflydelse på din målgruppe om de så skal konverteres til købere af dine produkter, til at blive opmærksomme på din virksomhed eller støtte din sag - deraf navnet influenter.

Hvis ikke dette er tilfældet, er det ikke en influent. Så er det bare en person med en eller flere fede profiler på sociale medier med mange følgere.

Det her er altså hele essensen i Influencer Marketing, Influencer PR og Influencer Relations: Du skal som virksomhed identificere og samarbejde med influenter.

Hvordan vælger jeg influenter?

Det vigtigste i arbejdet med influenter er, som nævnt, at identificere dem, der rent faktisk har en indflydelse på din målgruppe - det er ikke nødvendigvis en kendt person, eller en blogger med flest læsere. Det er i højere grad den person, der bevarer troværdigheden i sin kommunikation og overfor dit brand, har loyale og engagerede følgere og er en person, som følgerne lytter til og følger ved at abonnere eller synes godt om. Det handler om matchmaking, og her er det ikke kun den data, vi kan trække om influenter og deres målgruppe, der har betydning for valg af influent. Du skal i ligeså høj grad bruge din analytiske sans og manuelt ind og følge influenten, influentens kanaler, influentens indhold, influentens tidligere samarbejder og meget mere.

Det kræver grundigt forarbejde at udvælge de influenter, du ønsker at samarbejde med. Ellers kan det ende med ikke at leve op til dine forventninger. Det er noget af det forarbejde, vi kender fra PR, når vi går i gang med enhver form for presseindsats: budskaber og medier udvælges nøje og skal gerne have det rette match med den målgruppe, der potentielt set læser det.

Det er vigtigt, at du bliver så konkret som mulig i din research af influenter. Er det mest relevante, hvor mange unikke månedlige besøgende en blogger har på sin side, hvilken type indlæg der er de mest populære på siden, hvor lang tid de besøgende bruger på andet sponsoreret indhold på bloggen, eller hvor mange der klikker på links på et indlæg. Måske er det en kombination, men uanset hvad er det relevant data for din virksomhed at vælge influenter ud fra - især hvis du skal gøre dig forhåbninger om at opnå dit formål med samarbejdet.

Hvad er fremtiden for Influencer Marketing?

Influencer Marketing er ikke et...

Login to read the rest of the article


Mads Keilberg Johansen

Mads Keilberg Johansen er digital chef og seniorkonsulent hos kommunikationsbureauet Holm Kommunikation. Mads rådgiver og holder oplæg om digital strategi og digital PR herunder influencer marketing, employee advocacy og strategisk brug af sociale medier.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Peter Steen Litrup likes this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More