Insights on Marketing & Technology

Sådan undgår du at betale for kampagner uden effekt

Market tager pulsen på Influencer Marketing i reklamebranchen og har i den forbindelse taget en snak med Søren Christensen, som er Client Service Director/Partner for reklamebureaet ROBERT/BOISEN & Like-minded. Søren svarer her på spørgsmål omkring et reklamebureaus arbejde med Influencer Marketing – fordele, faldgruber og effekten af disciplinen. Til slut deler Søren ud af sine god råd til, hvordan virksomheder undgår at betale for kampagner, der ingen effekt har.

  • By: Redaktionen, Market Community
  • Published: 28-11-2017

1. Hvordan anvender I Influencer Marketing ved ROBERT/BOISEN & Like-minded?


For os er influencere et redskab blandt mange og ikke noget, som vi nødvendigvis hiver op af værktøjskassen til hver eneste projekt. Men hvis det giver mening og kan være med til at forstærke den overordnede historie, vi forsøger at fortælle kan det være en god idé. Et eksempel kunne være, at vi inddragede Brødrene Olsen i vores ’’Do it Forever’’ kampagne for Spies. Dels fordi vi brugte deres sang ”Fly on the wings of love”, men ligeså meget fordi de havde stærke holdninger til det emne kampagnen tog op: Nemlig seniorsex. Og så var de villige til at stille op i pressen i forbindelse med kampagnen, fordi de rent faktisk følte noget for emnet. Det gav os en 10 minutter eksponering i Aftenshowet, hvor kampagnen var omdrejningspunktet.

2. Hvad mener I personligt er mest effektivt – brug af kendte eller mikro influenter?


Det er svært at svare entydigt på. Det kommer an på opgaven og målgruppen. Går man efter en meget specifik målgruppe, hvor man f.eks. gerne vil påvirke trensdsettere og firstmovere kan mikro-influenter være en glimrende løsning. Skal man bredt og hurtigt ud og er de kendte villige til at involvere sig i kampagnen og ikke bare hæve checken, kan denne løsning være den rigtige.

3. Hvilke fordele ser I, at virksomheder kan få ved at anvende Influencer Marketing?


De kan jo en mere direkte adgang til udvalgte målgrupper og få lidt af influenternes ”stjernestøv” og troværdighed. Der findes også influencere som er virkelig gode til at lave content og har noget på hjertet, så hvis man kan finde den rette balance mellem deres og brandets storytelling, kan det fungere rigtig godt.

4. Hvilke faldgruber er der for virksomheder der vælger at integere Influencer Marketing i deres markedsføring?


Her er der rigtig mange. Ofte betaler man en al for høj pris for en eksponering, der helt tydeligt bare er en ganske almindelig reklame. Har set uhyrlige eksempler på hvad f.eks. unge youtubere kræver af betaling. Noget der slet ikke står mål med den værdi det bringer. Når det er for tydeligt at sponsoreret content bare er smidt op med venstre hånd er det hverken godt for influencer eller brand. Man ser også mange eksempler på brands, der tvinger ting ned i halsen på influencers, som gør kommunikationen totalt utroværdig og udvander det der i første omgang gjorde, at man bragte influencere ind i billedet. Når det er udført dårligt er det bare god gammeldags testimonial, når det er mest tåkrummende.

5. Hvordan mener I, at Influencer Marketing påvirker reklamebranchen?


Jeg synes nogen – Især dem, der sælger influencere – har meget travlt med at sælge influencere, som om de er universalløsningen på enhver kommunikativ problemstilling. Det er de ikke. De er godt redskab, hvis man bruger det rigtigt og har respekt for både influencere og deres målgrupper samtidig med at influenceren er villig til at investere kræfter i et godt samarbejde med brandet.

6. Mener I at vi kommer til at se mere eller mindre Influencer Marketing i fremtiden? – I så fald i hvilke sammenhæng?


Sikkert mere. Der er en jo en helt generation opflasket på Youtubers på vej, så de er vant til opleve indhold på den måde. Jeg håber, at man kan få øget kvaliteten af Influencer Marketing. Lige nu er der langt mellem snapsene, men sådan er det jo med reklame generelt. Der bliver lavet rigtig gode ting og rigtigt meget fladpandet kommunikation, der taler ned til folk. Det sidste gør at folk vil gøre hvad som helst for at undgå reklamen, og det kan jo i sidste ende være ødelæggende for forretningsmodellen for influencerne.

5 gode råd til hvordan virksomheder undgår at betale for kampagner, som ingen effekt har?


#1 Find en bureausamarbejdspartner, som har en stærk trackrecord ift. at skabe resultater og som I nyder at være sammen med.

#2 Find et problem kommunikationen skal...

Login to read the rest of the article


Søren Christensen

Søren er partner og Client Service Director hos Robert/Boisen & Like-minded, som danske annoncører har kåret til Danmarks mest kreative bureau de sidste syv år i træk. Søren arbejder både med strategi og udvikling af kreative løsninger og har været på bureauet de sidste 17 år. Han har været involveret i adskillige prisvindende kampagner for bl.a. Spies, Anthon Berg og Tryg. Arbejde, der har gjort sig gældende i både danske awards som Creative Circle Awards, DIA, DDA, Advertising Effectiveness Award og internationale awards som Cannes Lions, Epica, Eurobest, Lovie Awards og IPA Effectiveness Award. Søren har undervist i bl.a. indsigtsgenerering, idé-værktøjer og mediestrategi på Reklamelinjen, Kreativ Basis, Kreativ Kommunikation, Danmarks Designskole og Hyper Island. Han blev året digitale profil ved Danish Internet Award i 2016 og har været på Markedsførings M-list i 2016, 2017 og 2018.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More