Insights on Marketing & Technology

Skab værdi gennem de rigtige talerør

Vi befinder os i en en ny virkelighed inden for influencer marketing. Disciplinen er gået fra at være et nice-to-have-add-on i mange marketing indsatser, til at være et bærende element, hvor brands investerer flere og flere annoncekroner i samarbejderne. Samlet set stiller det nye krav til strategien, matchmakingen og samarbejderne med influenterne, så brands opnår den bedste ROI. I denne artikel kommer jeg med et par gode råd til integrerede strategier og det gode samarbejde.

Cecilie Hjelmager
  • By: Cecilie Hjelmager
  • Published: 01-12-2017

Lad os tage et hurtigt kig på udviklingen, inden vi tager hul på den nyere måde at tænke influencer marketing.

Vi ser influenter på stort set alle sociale mediekanaler og i alle størrelser. Influencer disciplinen har bevæget sig fra earned media til et reelt medieindkøb, og influenter betales i dag altid for samarbejder med brands. Det har også ændret influenten, der i højere grad forsøger at agere som et seriøst medie og ambassadør.

Parallelt med influencer marketings hurtige udvikling, er der også sket et skift i måden vi planlægger og tænker medier på. Medie planning bliver udfaset til fordel for audience planning, hvor fokus er, at anvende data til, at berige eksponeringerne og sikre sig relevans i forbrugerens købsrejse.

Data og tech giver os nye muligheder, der gør at vi i højere grad kan følge forbrugeren på deres kunderejse og vide hvornår vi skal tilrettelægge medier så de aktiveres på det rette tidspunkt, på de relevante medier. Det er tid til at arbejde mere intelligent med influencer marketing.

Slut med kampagne siloer der ikke er forbundet med hinanden

Vi skal bevæge os væk fra tankegangen om at influentsamarbejder eksisterer i siloer, uden forbindelse til resten af medieplanen. Samtidig skal vi skifte de stærkt dikterede briefs, der spænder ben for kreativiteten hos influenten, ud med partnerskaber hvor influent og brand sammen skaber et fælles univers.

Det handler i stedet om at sætte det sammen og tænke integreret, på tværs af content-, medie- og branding strategi.

Sæt rammen og opstil nogle klare KPI’er for kampagnen

For at kunne udvikle den integrerede strategi, bør brands opstille nogle klare KPI’er og stille sig selv spørgsmålet: Hvad er målet med kampagnen? Er det at øge brand præference, salg, kendskab, engagement i målgruppen, uddannelse omkring et produkt eller brugergenereret indhold? Og hvordan ønsker man at måle det?

Derudover handler det om at definere den overordnede fortælling, målgruppe og distributionskanaler. Der findes influencers på enhver social medieplatform. Spørgsmålet er om dit audience også er der?

Når du har gjort dig ovenstående overvejelser, og evt. taget nogle beslutninger, har du et godt fundament for, at undersøge markedet for influenter og finde det rigtige match.

I takt med at disciplinen har ændret sig og brands efterspørger professionelle samarbejder, er der kommet flere og flere influent bureauer og talent management agencies på markedet, som kan formidle brugbare indsigter om influenternes målgruppe, performance på indhold.

Det kan være lidt af en jungle, at navigere rundt i, hvorfor det ofte giver mening, at søge rådgivning hos uafhængige bureauer med stor erfaring med håndtering af influencer aktiveringer.

Integrer influenterne mere i den kreative process

Når du har udvalgt dine influenter, er det tid til at tage udgangspunkt i kernefortællingen samt ønskede distributions kanaler og udvikle på indholdet i samarbejde med influenten.

Her handler det ideelt set om, at turde slippe kontrollen og integrere influenterne i den kreative process og gøre dem medskabere af det kommercielle indhold, fremfor blot en distributionskanal.

Ved at inddrage influenter, der repræsenterer målgruppen får virksomheder en helt unik mulighed for at opleve deres brand gennem andres øjne, nemlig målgruppens. Influencers kommunikerer på en tillidsskabende og troværdig måde, der er i øjenhøjde med deres følgere, hvilket betyder, at autenciteten og nærværet i budskabet trænger stærkere igennem.

Set det i et større perspektiv og tænk i forbundne influent aktiviteter

Forbundne influent aktiviteter kigger ikke kun på samarbejdet med influenterne, men også på de mulige bindeled mellem influent samarbejdet og andre medier. F.eks. kan SEO og linkbuilding bygge bro fra influent samarbejder til et brands search aktiviteter. Facebook og retargeting pixels samt tracking kan bygge bro mellem influenterne indhold og brandets digitale og social paid kampagner.

Brug dataen til at følge op med taktiske budskaber

Influent indholdet og aktiveringen kan berige dig med værdifuld data, som du kan bruge til at følge op med mere taktiske budskaber. Et stykke indhold fra en influent vil typisk være godt til, at give forbrugeren et dybere indblik i produktet eller brandet og dermed skabe et godt udgangspunkt for at følge op med mere simple, kortere budskaber på tværs af digitale kanaler. Det skal man udnytte og smede mens jernet er varmt.

Casen: Tipseklubben med Peter Falktoft og Esben Bjerre, i samarbejde med Tips - Danske Spil

Et eksempel på en integreret løsning, hvor vi også gav influenterne høj kreativ frihed er Tipseklubben med Peter Falktoft og Esben Bjerre, for Tips - Danske Spil.

Ideen med kampagnen var at udvikle...

Login to read the rest of the article


Cecilie Hjermind

Cecilie er Strategy Specialist hos Vizeum og en del af deres indholdsafdeling, som har fokus på kreativ strategi der kommer til udtryk gennem partnerskaber, social strategi og kreative universer, hvor influenter kan være et bærende element.

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on LinkedIn
  • share with friends
  • Share on Google+

Be the first to like this.

SORRY! YOU ARE NOT LOGGED IN

Get access to:
  • Articles and talks
  • Free seminars and briefings
  • Free publications and papers
It is 100% Free

LOG INCREATE PROFILE
(100 % FREE)


FORGOT YOUR PASSWORD?

More