Insights on Marketing & Technology

Næste generation smartphones: Sensorbaseret interaktion
Af: Mads Bang
Næste generation apps og smartphoneløsninger gør i højere grad brug af de mange forskellige sensorer, som enhederne har og kan kommunikere med. Sofistikerede løsninger til erhvervslivet er nu en mulighed.

Apps er Danske Banks største filial
Af: Mads Bang
Millioner af kunder strømmer igennem Danske Banks mobile filialer hver måned. Succes'en bygger på en fælles platform, et stærkt sikkerhedsberedskab og ikke mindst fokus på brugergrænseflader. Læs hvordan CIO'en i Danmarks største bank håndterer succesen og sikkerheden.

Tablets holder styr på naturen
Af: Mads Bang
Miljøministeriet har skabt en direkte forbindelse fra naturen til de enorme databaser, som rummer information om Danmarks naturområder. En løsning, som sikrer både bedre data og bedre arbejdsgange for medarbejderne, hvilket stiller Miljøministeriet stærkt på det mobile område. Hertil kommer en konkret besparelse på op til 25 procent i forbindelse med besigtigelse af arealer med særlig beskyttet natur.

Case competitions bygger bro mellem forretning og it
I maj afholdt Gentofte Kommune konkurrencen ”Gentofte App Camp 2012”. Det var en case competition, hvor udvalgte studerende fra hele landet var samlet i 48 timer for at dyste om at udvikle den bedste idé. Målet var at generere nye, banebrydende idéer til mobile apps, og konkurrencen var en succes for både kommune, deltagere og sponsorer. Case Competitions har vist sit værd som værktøj til at bygge bro mellem forretningen og it, og kan bruges til mange ting - men der er også begrænsninger.

Meget er sagt og skrevet om fordele og ulemper ved mobile og native apps. Helt grundlæggende er det vigtigt at pointere, at spørgsmålet om mobile apps ikke kun drejer sig om at vælge mellem de to typer af apps. Det kræver en noget mere sofistikeret tilgang, der tager højde for fordele og ulemper.

Nemt, nemt, nemt er SuperBests app-mantra
Af: Mads Bang
En app skal ikke være målet i sig selv. Sådan lyder konklusionen fra onlinedirektør i SuperBests online supermarked, Helle Schjødt-Bruhn, som gik målrettet efter at skabe en fleksibel løsning til kunderne. Et intensivt forløb endte med at pege på en webapp som den bedste løsning.

Et enkelt fingertryk kan være forskellen på succes og fiasko, når man som virksomhed vil knytte bånd til sine kunder via mobile applikationer på smartphones og tablets. Med en grundig forberedelse, en målrettet strategi og seriøse investeringer i mobile apps kan virksomheder i stort set alle brancher relativt nemt opnå betydelige konkurrencefordele i både salg, marketing og interne arbejdsprocesser.