Insights on Marketing & Technology

Danmark 3.0 - På tærsklen til ny vækst
Af: Ejvind Jørgensen og Per Tejs Knudsen
Midt i finanskrisen kan vi glæde os over, at det står stadig mere klart, hvilke enorme kræfter der ligger i digitaliseringen. Kræfter som gør, at vi måske står på tærsklen til en ny periode med højkonjunktur og vækst. I Danmark har rigtig gode muligheder for at udnytte den digitale verdens kræfter, og hos Dansk IT prøver vi at bidrage til udviklingen gennem projektet "Danmark 3.0". Her følger vi med stor interesse, hvordan både toppolitikere og embedsmænd og erhvervsfolk nu for alvor sætter teknologi på den politiske dagsorden. For vi står overfor en række afgørende beslutninger, hvor ikke mindst politikerne må træde i karakter og formulere den nationale dagsorden.

Tæt samarbejde og pisk skal sikre digital vækst
Af: Mads Bang
Næste skridt i digitaliseringen af det offentlige Danmark bliver med mere pisk. Gulerod og samarbejde har ført Danmark frem til en position, som et af verdens mest gennemdigitaliserede samfund. Læs hvordan en af hovedarkitekterne bag den offentlige digitaliseringsstrategi, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle-Petersen, nu vil tage skridtet ud af administrativ it og ind i folkeskolen, sygehusene og ældreplejen.

Af: Mads Bang
Digitaliserings-guruen professor Neo Boon Siong fra Singapore får jævnligt besøg af toppolitikere og embedsmænd fra hele verden. De søger inspiration til at sætte fart i udviklingen af den offentlige sektor. MARKET IT har spurgt Neo Boon Siong, hvordan it-lederen gør sig klar til en fremtid med radikal forretningsudvikling.

Digitalisering styrker MT Højgaard
Af: Mads Bang
MT Højgaards nye it-direktør, Kerny Ustrup, har taget hul på at styrke digitaliseringen fra tegnebord til byggeplads hos entrepenørmastodonten. Sammenhæng mellem budgivning, projektering og udførelse skal forbedre virksomheden på alle fronter. Kerny Ustrup trækker på sine erfaringer fra sine år i A.P. Møller-Mærsk, når han allerede i år skal trække konkrete resultater ud af digitaliseringen.

Det pengeløse samfund - udfordringer og implikationer
Af: Jan Horseager
Langt størstedelen af danskernes penge er allerede digitale. På Copenhagen Business Schools Institut for IT Management forsker Jonas Hedman i, hvordan samfundet tager skridtet fuldt ud og bliver pengeløst.

Af: Mads Bang
Smarte tavler har øget produktiviteten på skadestuer med 10 procent. Jens Andersen, formand for Regionernes Sundheds-it, RSI, mener, at det er tid til at droppe de luftige forestillinger om it-gevinster på milliarder og fokusere på konkrete og effektive projekter.

Klik er konge på borger.dk
Af: Mads Bang
Borger.dk satser massivt på selvbetjening. Den fælles borgerportal skal i en ny version gøre det endnu lettere at betjene sig selv på nettet. Trafikken til den fælles borgerportal vokser markant, og den succes skal veksles til selvbetjening til gavn for de hundredevis af samarbejdspartnere.