Insights on Marketing & Technology

Cloud Computing tager fart i Danmark
Få it-relaterede emner har påkaldt sig så meget opmærksomhed som cloud og cloud computing. Alle taler cloud, men hvad er cloud helt præcis – og hvad skal man som professionel it bruger være opmærksom på, når man vurderer om cloud computing er det rigtige for virksomheden?

Af: Mads Bang
Lars Fruergaard Jørgensen, CIO i Novo Nordisk, har systemer som han aldrig vil sende i skyen, fordi medicinalgiganten også vil konkurrere på it-understøttelse af forretningen. Mindre systemer er allerede lagt i cloud systemer og Novo Nordisk er flittig bruger af private cloud løsninger, men Novo Nordisk vil ikke dele kontrollen med kritiske data.

Kritiske systemer går i skyen
Af: Mads Bang
YouSee var hurtige til at rykke Customer Relationship Managament i skyen. Gode erfaringer med multi-tennant cloud løsninger har givet kabel-tv giganten mod på mere. CIO i YouSee Lars Olling er tryg ved at sende forretningskritiske systemer i skyen.

Derfor bekymrer sikkerheden i cloud
Af: Jakob Pagter
Undersøgelser viser, at sikkerhed er den største bekymring for virksomheder, som overvejer cloud computing. I denne artikel ser vi på hvorfor.

Af: Jan Ussing Andersen
Persondataloven og anden regulering kan, men behøver ikke, være en forhindring for at sende data ud i skyen. Der er en stribe faldgruber, som man skal undgå, før man kommer i mål. Samtidig må man som kunde erkende, at mulighederne for forhandling af cloud-kontrakten med leverandøren er meget begrænset, hvis der overhovedet er mulighed for forhandling. Kunderne skal i stedet betragte cloud-kontrakten som et konkurrenceparameter og et middel til at sikre lovligheden af løsningen.

Cloud giver fordele i krisen
Af: Mads Bang
Peter Tranberg Møller har været med på cloud-markedet, siden skyen kom til Danmark. Han ser et behov for en bredere forståelse af potentialet i cloud i forretningsledelsen, fordi it-cheferne ofte tøver og koster virksomhederne på konkurrencen. Læs hvordan cloud kan være afgørende for time-to-market og agilitet.

Af: Per Andersen
Der har været analyser, der viser stor forvirring over, hvad ”cloud” egentlig er for en størrelse. Jeg ved ikke om det er fordi ”sky” også betyder ”tilbageholdende og undseelig”, men noget har der været om snakken! Det er ikke blevet bedre af, at rigtig mange leverandører har taget begrebet som gidsel og kaldt deres løsninger for cloud løsninger, selv om man kunne sætte spørgsmålstegn ved dette. Alt fra virtualiserede løsninger til gamle, bedagede ASP løsninger er blevet kaldt for cloud.