Insights on Marketing & Technology

Market #56

Defining Marketing
Den stædige spåmand

Den stædige spåmand

Otto B. ChristiansenWriter at MARKET

Lad os slå fast med det samme, at marketing ikke er en eksakt videnskab. Der er en række hjælpeværktøjer, som kan gøre arbejdet lettere, men når dagen er omme, så er du alene med beslutningen. For at gøre tilværelsen endnu mere fjendtlig, så er der indbygget en række paradokser i dit daglige virke. Salgsafdelingen vil have øjeblikkelige resultater, indkøb vil have det billigst muligt, direktionen vil have noget, de kan forstå, kunderne vil have noget nyt, overraskende og spændende, og marketing vil bygge brandet. Det er altså i dette minebefængte landskab, du skal træde dine varsomme sko. Du kan vanskeligt gøre alle glade, så hvem vil du tilfredsstille? Hvad er egentlig marketings rolle?

Read on →
Hvor ligger effekten gemt i B2B markedsføring?

Hvor ligger effekten gemt i B2B markedsføring?

Kenneth Christiansen

Gennem min position som ansvarlig for annoncering i MARKET har jeg høstet nogle erfaringer omkring B2B-annoncering. Jeg oplever, at der bliver spildt en del ressourcer på B2B-annoncering og kampagner, fordi marketing ikke tager hensyn til salgets ”pains“. Måske fordi salg og marketing ikke arbejder tæt sammen, og fordi marketing ikke har den fornødne indsigt i de salgsprocesser, som adskiller sig væsentligt fra B2C-salg. Her er nogle vinkler og synspunkter på forskellene.

Read on →
I lommen på forbrugerne - på godt og ondt

I lommen på forbrugerne - på godt og ondt

Per ØstergaardEmployee at Department of Marketing and Management, Syddansk Universitet

Marketingbegrebet har gået sin sejrsgang i flere og flere sektorer. Det betyder, at alle producenter er nødt til at lytte til forbrugerne – uanset om de producerer sæbe eller opera.

Read on →
Market undersøger marketingafdelingens rolle

Market undersøger marketingafdelingens rolle

Maria PræstWriter at MARKET

MARKET kigger nærmere på, hvilke forventninger der er til marketingafdelingen i dag. 52% har allerede rykket marketingafdelingen endnu tættere på kerneforretningen, hvilket er en stigning på 13 procentpoint i forhold til samme undersøgelse for to år siden. Vi har spurgt tre skarpe marketingchefer, hvilke udfordringer deres afdeling står over for i dag.

Read on →
Giv alle dine medarbejdere kundekontakt

Giv alle dine medarbejdere kundekontakt

Jens Christian Madseninterviews David Meerman Scott, author and expert on marketing

Måske er det bare mig, men det er som om, at svaret på et hvilket-som-helst spørgsmål i disse tider er social media. Hvor mit udgangspunkt for interviewet var marketings nye rolle i virksomheden, når den amerikanske forfatter og marketingekspert David Meerman Scott at nævne de magiske ord knap 10 sekunder inde i vores samtale. Ifølge ham skal hele organisationen – hver eneste medarbejder – vende sig mod omverdenen og kunderne gennem social media. Det kræver mod. Men, som han siger, risikoen ved at lade være er større.

Read on →

1-to-1 marketing kræver de rigtige værktøjer

Olivier PoiveyFounder at ONE Marketing

Hvordan får vi størst udbytte af vores 1-to-1-kampagner, og hvordan kan vi automatisere og styre dem, så de giver mest effekt for pengene?

Read on →
Marketing skal være forbrugernes ambassadør

Marketing skal være forbrugernes ambassadør

Bjarke StemannInterview with Camilla Ramby, Marketing Director at TDC Privat

Er marketingafdelingens rolle i større virksomheder under forandring? Nogle har rykket marketingafdelingen tættere på kerneforretningen, og i mange større internationale virksomheder har en Corporate Customer Officer overtaget marketingdirektørens repræsentation i ledelsen. MARKET taler med marketingdirektør i TDC Privat, Camilla Ramby, om de nye udfordringer.

Read on →

Invites